Röövel Rumcajs

Autor: Václav Ctvrtek
Lavastaja: Lennart Peep
Tõlkija: Leo Metsar
Dramaturg: Marite H. Butkaite, Margit Tamm
Kunstnik: Elise Nigul
Laulud viisistab: Kristjan Lüüs
Valguskujundus: Karl Marken
Näitlejad: Karl Robert Saaremäe (külalisena), Liina Leinberg, Laura Niils, Silver Kaljula, Martin Tikk (külalisena)

“Röövel Rumcajs” on mänguline ja humoorikas noorele vaatajale mõeldud lavastus, mis pakub põnevat vaatemängu ja mõtteainest aruteludeks inimlike väärtuste üle.
Rumcajs on positiivne, inimlik ja humoorikas kangelane, kes ei kasuta oma jõudu ja tarkust kellelegi liiga tegemiseks. Ta astub välja ebaõigluse vastu, usub inimeste headusesse ja nende paremaks muutumisse. Röövel Rumcajsi puhul on oluline ka tema suhtumine loodusesse – oma lugudes päästab ta nii loomi kui ka linde ülekohtu eest. Röövli animistlik mõtteviis on tuttav ka eestlastele – elusloodus on hingestatud ja väärt hoidmist.

“Röövel Rumcajs” põhineb tuntud Tšehhi autori Václav Ctvrteki ajatul lasteraamatul “Rumcajs”. See on tuttav paljudele praegustele lapsevanematele ja sobilik ka nooremale generatsioonile, pakkudes vanematele äratundmis- ja lastele avastamisrõõmu. Eesti teatrilaval on Rumcajsi lood esimest korda.

Kestus 50 minutit
Soovitatav vanus 5–11 eluaastat.

Lisainfo: info@teatermustkast.ee