Noorte kunstnike näitus “Mina ka!” Vana-Võromaa kultuurikojas

Laste ja noorte kultuuriaasta puhul avas Vana-Võromaa kultuurikoda 4. augustil maalikunstnik Piret Kullerkupu kureeritud Eesti noorte kunstnike teemanäituse „Mina ka!“, kus on väljas Eesti noorema generatsiooni kunstnike looming – nii maal, graafika, foto kui video. Näitus jääb avatuks kuuks ajaks.

„Et tänavu on laste ja noorte kultuuriaasta, sai väljahõigatud vanusepiiranguks 28 aastat. Samuti anti noortele loojatele vabadus omal valikul esitada ennast kõige paremini iseloomustav teos. Valik sai tehtud eriilmeline ja silmas peetud seda, et oleks eelkõige esindatud kõik Eesti kunstiharidusega tegelevad õppeasutused,“ rääkis näituse kuraator, maalikunstnik Piret Kullerkupp.

Näitusel „Mina ka!“ osalevad kunstnikud Siiri Jüris, Paul Kormašov, Ruudu Rahumaru, Mirjam Hinn, Miina Peterson, Regina Mareta Soonsein, Kristin Hansen, Alisa Vasina, Karl-Eerik Talvet, Yyhely Hälvin, Margret Paide ja Liis Ring. Tegemist on Tartu Kunstikooli, Tartu Kõrgema Kunstikooli, Tartu Ülikooli maaliosakonna, Eesti Kunstiakadeemia ja Göteburgi muusikaakadeemia lõpetanutega.

Noortelt kunstnikelt küsiti, milline on sinu teos, ilma milleta Eesti kunstimaailm vaesem oleks? Näitusel esindatud kunstiteoste läbi avaldub see, millest noor looja aastal 2017 mõtleb ja mis teda inspireerib.

Tekst: Piret Kullerkupp

Vaata ka Lõunaeestlase lugu „Mina ka!“ näitusest: https://lounaeestlane.ee/videolugunoored-kunstnikud-toid-oma-maailma-vorru-vaadata/