BIRGITTA FESTIVAL. J. KARLSONS “KARLSSON”

Läti Rahvusballett

Kes ei teaks Astrid Lindgreni Karlssonit katuselt – meest oma parimates aastates, kel propeller seljal ning kodu Väikevenna maja katusel, kohe korstna taga! Läti Rahvusballeti etenduses saavad nii suured kui väikesed lustida koos Karlssoni, Väikevenna, Majasoku ning Fille ja Rullega. Etenduses juhtub kõike – joostakse mööda katuseid, süüakse Väikevenna kaheksandal sünnipäeval kaheksat torti, tirriteeritakse Majasokku ning isegi maiustused hakkavad tantsima koos Karlssoniga. See on etendus, kus kohtuvad fantaasia ja reaalsus ning tulemuses ei pea pettuma keegi. Suur ja südamlik lugu sõprusest.

Kogupereetenduse muusika kirjutas läti helilooja Juris Karlsons (sest mis tal ikka muud üle jäi, kui tal juba selline nimi on). Balleti dünaamiline muusika ja rikkalikud kontrastid on nagu karussell, kus segunevad elav ja rõõmus muusika ning suurepärane koreograafia.