Finland100: Timo Väänänen (Harmony Garden), Tampere

DARK FOLK FROM DEEP WATERS

15 years, 3 albums. 2017 tour is HG’s black celebration, Timo does acoustic tour again and this time the show is darker than ever, romantic as gothfolk singer can be and of course Timo will perform songs from HG history which you have never heard live. Stories are about love, hate, life, death, depression, and naturally about this messed up world.

Timo Väänänen is 43 year old producer/musician from Finland and he has done music almost 30 years. He has played in several bands for example Two Witches, Imperia, Mind So Fragile, SinMasters, Neuroactive and Shade Factory.

Harmony Garden discography

2002 WOUNDED CD (Triton/ A Flame Records)
2012 SIXTEEN MEN 7” (SinGles Club)
2013 FORTUNE’S FOOL CD (Actcom Music)
2016 COLD GROUND CD (Actcom Music)

www.harmonygarden.org
_______________________________________________

15 vuotta ja kolme albumia. Sielukasta ja tummasävyistä ja nihilististä folkkia moderneille ihmisille. Tämän suomalaisen bändin primus mootorina toimii laulaja- lauluntekijä Timo Väänänen ja hän maalailee musiikkiansa sydäntä särkevällä melankolialla , angstilla ja tummalla äänellään.

2017 on Harmony Garden yhtyeen tumma juhlavuosi. Timo tekee jälleen akustisen kiertueen ja tälläkertaa se on tummasävyisempi kuin koskaan, romanttisen niinkuin vain goottifolkkilaulaja voi olla ja tietenkin keikkasettiin kuuluu Harmony Garden kappaleita joita
ei ole ikinä livenä esitetty. Kappaleet kertovat rakkaudesta, vihasta, elämästä, kuolemasta ja tästä sekavasta maailmasta.

Timo Väänänen on 43 vuotia tuottaja/muusikko Tampereelta ja hän on tehnyt musiikkia liki 30 vuotta. Hän on soittanut mm seuraavissa yhtyeissä: Two Witches, Imperia, Mind So Fragile, SinMasters, Neuroactive ja Shade Factory.