50 IDEED: Kiviõli “Unistuste jooks” võib saada uueks traditsiooniks

Kiviõli I Keskkooli abiturientide eestvedamisel toimus üle-linnaline heategevuslik rahvaspordiüritus “Unistuste jooks 2017”, mis tõi kokku eri vanuses osalejaid beebikärudega emmedest eakate inimesteni välja. Projekt osales edukalt laste ja noorte kultuuriaasta ideekonkursil “50 ideed”.

“Unistuse jooks” kasvas välja projektist „Unistuste Kiviõli“, kus õpilased said unistada, millest linnas puudust tunnevad, ehk mida saaks ise luua ja paremaks muuta oma kodukohas. Paljude laste soov oli, et Kiviõlis võiks toimuda üle-linnalisi sündmuseid, seal hulgas spordivõistluseid. Niisiis ei ole “Unistuste jooks” üksnes võistlus, vaid eelkõige just kogukonda siduv ettevõtmine.

Lastele toimusid vanuserühmade kaupa jooksud erinevatel distantsidel ning 3 km pikkusel “Unistuste jooksul” osalesid vanusepiiranguta kõik sportlased, harrastajad, kepikõndijad, jalutajad. Rada kulges ümber Kiviõli südalinna. Osalejatelt tuli tagasisideks vaid kiidusõnu ning avaldati mõtteid, et kindlasti peaks järgmisel aastal jooksu uuesti korraldama ning et sellest üritusest võiks kujuneda Kiviõli linna uus traditsioon.

Unistuste jooksul osales kokku 144 inimest. Osalejaid oli igas vanuses – noortest emadest vankrititadega kuni pensionärideni. Lisaks kohalikele inimestele oli külastajaid ka teistest maakondadest. Jooksjatelt kogutud osalemistasu läheb Kiviõli I Keskkooli õpilaste „Hoovitäis unistusi“ fondi, et soetada vahendeid kooli hoovi.

“Unistuste jooksu” toetas kokku 19 erinevat organisatsioon ja ettevõtet. Lisaks oli korraldajatel abis 21 vabatahtlikku, kes aitasid jooksu turvamisel ja raja ettevalmistamisel.

Vaata galeriid “Unistuste jooksust” siit. 

Tekst ja foto: “Unistuste jooksu” korraldustiim