Paide noored koguvad armastuskirju üle Eesti

Paide Avatud Noortekeskus ja Järvamaa Noortekogu kuulutasid välja armastuskirjade kogumise aktsiooni „Need uued armastuskirjad“, et tutvustada noortele arvamuskirjade žanri ning innustada neid ka ise armastuskirju kirjutama.

Noored koguvad käsitsi kirjutatud armastuskirju, mida inimesed on teineteisele saatnud ning mis nende jaoks on olulise väärtusega. Oodatud on nii uued kui ka juba aastate eest kirjutatud kirjad.

„Armastuskirjade kogumise aktsioon annab noortele võimaluse läbi teiste kirja pandud teksti kogeda, mida tähendab üks tõeline armastuslugu. Eestlased üldjuhul oma tundeid väga avameelselt ei väljenda ning armastust on kombeks avaldada vaid erilistel puhkudel,“ ütles projekti eestvedaja Marita Kutsar.

Kutsari sõnul loodavad noored leida armastuskirjadest seda, kuidas eestlased oma väga isiklikke tundeid väljendavad ning sõnastavad. „Ehk õnnestub läbi kirjade mingil moel tabada Eesti inimeste armastust kogu selle mitmekesisuses – ilus, valus, ängis, igatsuses ja kires,“ loodab Kutsar.

Kogutud armastuskirjad skaneeritakse ja trükitakse ning originaali saavad kõik saatjad endale tagasi. Armastuskirjadest sünnib kogumik, mis on Eestimaa südames asuva Paide linna kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. Samuti on noortel soov aasta lõpus üles panna armastuskirjade näitus, et kõigil oleks võimalik kirju lugeda ja vaadata.

Projekt osales edukalt Laste ja noorte kultuuriaasta ideekonkursil “50 ideed!”.

Lisainfo:
Marita Kutsar
marita@paideank.ee
53339539

Foto: Postiajalugu.ee