Arheoloogialaagris saab osaleda väljakaevamistel

Eesti Ajaloomuuseum ootab 8-11-aastaseid teadmishimulisi lapsi suvel laagrisse „Mina ka arheoloogiks“. Arheoloogialaager toimub Läänemaal Kurese külas 5.-6. juulil 2017. Projekt osales edukalt Laste ja noorte kultuuriaasta ideekonkursil “50 ideed!”.

Tegemist on esmakordse ja ainulaadse laagriga, kus lastel on võimalus koos tõeliste arheoloogidega osaleda arheoloogilistel väljakaevamistel. Väljakaevamisi jubib Eesti Ajaloomuuseumi arheoloog ja teadur Mati Mandel. Lisaks on kaasatud mitmeid vabatahtlikke arheolooge ja Ajaloomuuseumi haridustöötajad.

Laagri raames külastatakse Soontagana maalinna ja Kurese maastikukaitseala. Lisaks toimuvad kahe päeva jooksul põnevad maastikumängud, meisterdamised ja erinevad tegevused. Ööbimine toimub Koonga Koolis, toitlustus koolimajas ja väljakaevamiste laagripaigas.

Laagrisse võetakse vastu 24 last vanuses 8-11 aastat. Registreerimise viimane tähtaeg  on 19. juunil või kuni kohti jagub.

Laagri aeg: buss väljub 5. juulil kell 10.00 Nunne tänava parklast. Tagasi 6. juulil kell 19.00.

Kaasa võtta: magamiskott, madrats, padi, magamisriided, isiklikud hügieenitarbed, vihmakindlad riided ja jalanõud, vahetusriided, taskulamp, ujumisriided, käterätik, peakate. Kui on võimalus, siis ka väike taskuraha.

Laagri kahe päeva hind on 50 eurot (hind sisaldab transporti, ööbimist, toitlustust, programmi).

Registreerimine SIIN

Täpsem info:
Kristi Paatsi
Eesti Ajaloomuuseumi pedagoog
kristi.paatsi@ajaloomuuseum.ee
telefon: 6968633 ja 5257662

Fotol: Eesti Ajaloomuuseumi haridusprogramm „Arheoloogi 7 ametit“, autor Vahur Lõhmus.