Arhitektid koolidesse

Arhitektuurikool koostöös algatusega Tagasi Kooli toob sel kevadel ja sügisel arhitektide töötoad Eesti koolidesse ning pakub gümnasistidele võimaluse koos professionaalidega ruumikultuuri teemal kaasa mõelda.

Ruumikultuuri töötoad on laste ja noorte kultuuriaasta haridusprogramm, mille eesmärk on äratada noortes huvi ümbritseva keskkonna vastu ning inspireerida neid loovalt kaasa mõtlema ja tegutsema nii oma kogukonnas kui kogu Eestis.

“Ruumikultuur on fookuses kui valdkond, mis haarab endasse palju erinevaid teemasid, ent mida kooliprogramm veel väga palju ei puuduta. Arhitektuurikool teeb oma tööd täie pühendumusega, töötubade vorm kõnetab noori ning sealt võib tulla esimene äratundmine, et ruum meie ümber on oluline ning selle peale tasub mõelda,” ütles Marju Kask.

Töötubasid viivad koolides läbi aktiivselt tegutsevad ruumiloojad, kes jagavad noortega oma visiooni ja põhimõtteid elukeskkonna kujundamisel. Noored saavad asjatundjate juhendamisel oma lennukaid ideid vormida ning julgustust olla aktiivsed osalised oma ümbruse rikastamisel.

Arhitektuurikooli eestvedaja Kaire Nõmme sõnul tasub noortega ruumikultuurist rääkida, sest see on osa meie igapäevasest elust ning seetõttu on loomulik selle vastu huvi tunda. “Üle poole kogu Maa elanikkonnast elab linnades. Isegi maal elades on vahetu elukeskkond inimese loodud ruum, olgu see siis seinte sees või väljaspool seda. Võib isegi öelda, et ruumist ei olegi võimalik välja minna,” rääkis Nõmm.

Ettevõtmise eestvedaja Arhitektuurikool on ainus huvikool Eestis, mis pakub ruumialast huviharidust. Laste ja noortega üheskoos uuritakse, kuidas ruum inimest mõjutab ja kuidas ise ruumi mõjutada. Läbi mängulise tegevuse, arutluste ja meisterdamise antakse võimalus ümbritsevat ruumi paremini mõista.

Kui usud, et ruumikultuuri teemaline töötuba paneb noorte silmad särama, siis võta aegsasti ühendust Merle Tiigisooniga aadressil merle@tagasikooli.ee või helista telefonil 513 1231.

Lisainfot töötubade sisu kohta saab Kaire Nõmmelt aadressil kaire@arhitektuurikool.ee või telefonilt 5097446.

Lae alla üleskutse plakat siit: Arhitektuurikool_TagasiKooli