Mini-EMP toob nüüdismuusika noortele lähemale

Eesti Muusika Päevade (EMP) noortefestival mini-EMP toob nüüdismuusika korralduskogemuse kaudu noortele lähemale. Juba kolmandat korda toimuva mini-EMPi korraldamisel löövad kaasa gümnaasiuminoored üle Eesti, kes mentorite juhendamisel loovad ise nüüdismuusika festivali, läbides iseseisvalt kõik festivalikorralduse etapid. Meeskonda kuulub 15 noort, kes on jagunenud kunstiliseks-, turundus- ja kommunikatsiooni- ning produktsioonitiimiks.

Mini-EMPi kunstilist meeskonda juhendavad Eesti Muusika Päevade kunstilised juhid Timo Steiner ja Helena Tulve. „Mini-EMP erineb oluliselt tavapärasest noortesündmustest, kuna noored jõuavad uue muusikani niiöelda tagaukse kaudu, ise korraldades ning vahetult professionaalsete muusikute ja korraldajatega suheldes,” selgitab Steiner noortefestivali eripära. Nii satuvad ka noored uude keskkonda, millesse nad koolitunni raames ei satuks, ning avastavad enda jaoks köitva maailma.”

Festivali ettevalmistamisel kohtuvad noored nii heliloojate, muusikute kui ka teiste elualade professionaalidega, kes annavad nõu ja ideid festivali korraldamiseks. Festivali ajaks suureneb meeskond kuni 300 nooreni, kelle seas on nii korraldustiimi lisajõudusid kui noori muusikuid. Festivali kontsertidel esinevad noored muusikud Eesti erinevatest muusikakoolidest.

Mini-EMP toimub 3.-5. aprillil 2017, festivali teemaks on „Läbi hämaruse”. Festivali kavast leiab põnevaid sündmusi kõigile – tantsijate ja muusikute improjämm linnaruumis, päikese ära saatmine ja hämaruse tervitamine vanalinnas „Mu isamaa on minu arm“ saatel ning kolmel korral on võimalik osa võtta põnevast muusikalisest avastusretkest. Tallinna Kunstihoones võib kogeda “Ühe laulu” kontserti, kus esitatakse pooleteise tunni jooksul korduvalt sama lugu, milleks on eelmise aasta Noore helilooja konkursi laureaadi Karl Tipu teos “Unenägude aed”. Teost kannab ette segakoor Huik! ning seda saab 3. aprillil kuulata kolm korda: valguses, hämaruses ja pimeduses.

Laste ja noorte kultuuriaasta “50 ideed” toetas mini-EMPi performance-etendust “Valgus läbi hämaruse”, kus linnahäältest loodud heliinstallatsioon ja valguskujundid Tallinna Inglise Kolledži akendel moodustavad ainulaadse audiovisuaalne valgusmängu.

Mini-EMPi kava kohta loe lähemalt siit: http://www.eestimuusikapaevad.ee/eesti-muusika-paevade-noortefestival-mini-emp-alustas/

 

Tekst ja foto: Eesti Muusika Päevad