Laulukarussell 2017 võitjad on selgunud!

Laulukarussell 2017 finaalkontserdil 19. märtsil oli žürii hinnangul parim laulja nooremas vanuserühmas 6-aastane Minna Marie Truus Peetrist, Harjumaal (juhendaja Kätlin Truus), keskmises vanuserühmas 9-aastane Triinu Johanna Sepp Reegoldi külast, Suure-Jaani vallas (juhendaja Ele Millistfer) ning vanemas vanuserühmas 13-aastane Adele Sillat Pärnust (juhendaja Margrit Kits).

Publiku telefonihääletusel kogus enim poolehoidu ja sai Laulukarussell 2017 Grand Prix tiitli 9-aastane Krislin Sallo Ülenurmelt, Tartumaal (juhendaja Airi Liiva).

Finaalkontserdi züriis olid Laulukarussell 2015 võitja Märten Männiste, Maarja-Liis Ilus, Toomas Voll, Kalle Sepp, Uku Suviste, Pilvi Karu, Helen Lokuta, Kristo Elias, Maarja Merivoo-Parro.

Lõppenud hooaja sarjas osales ühtekokku ligi sada last, kellest 24 pääses zürii valikul edasi poolfinaali. Poolfinaalis said lapsed laulda duetti koos oma lemmikartistidega, nende hulgas Marko Matvere, Kaire Vilgats, Kalle Sepp, Hele Kõrve, Ott Lepland, Gerli Padar, Laura Põldvere jt.

Eesti Rahvusringhäälingu lastesaadete toimetuse juhi Margus Saare sõnul alustab Laulukarussell uut keerlemist juba tuleval aastal, – “Seekord plaanime laululapsed ekraanile tuua 2018. aasta sügisel ja kuna meie sarja traditsioon on tutvustada häid laululapsi üle Eesti, kutsun kõiki laste kultuurielu korraldajaid oma maakonnas ja linnas toetusele ja vastastikusele koostööle. Haldusreformis muutuvad regioonipiirid ja ülesanded ei tohiks jätta tähelepanuta laste laulukultuuri järjepidevat edendamist ning kohalike lauluvõistluste kõiki piirkonna lapsi hõlmavat korraldamist.”

Laulukarussell 2017 ansambli juht oli Urmas Lattikas, muusikud Paul Daniel, Reigo Ahven, Mihkel Mälgand ja Ahto Abner. Saatejuhid Kristel Aaslaid, Mai Palling ning Märten Matsu. Rezissöör Elo Selirand, kunstnik Marit Kutser, juhtoperaator Raul Priks, toimetajad Laura Kõrvits ja Birgit Rae, produtsent Kadi Katarina Priske.

Tekst ja foto: Eesti Rahvusringhääling