Keskaegne vastlakarneval 3. märtsil Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones

Reedel, 3. märtsil kell 18.00-20.00 toimub Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (Pikk 17, Tallinn) KESKAEGNE VASTLAKARNEVAL.

Keskajal vastlapäeval mäest alla ei kelgutatud ja kukleid ei söödud, küll aga mängiti, tantsiti, võisteldi ja mekiti head ning paremat. See oli viimane pidupäev enne suurt paastu, mil võis lõbutseda ja valimatult süüa-juua. Suurgildi hoones toimuv vastlakarneval kutsub osa saama keskaegsest melust, kus näod peideti maskide taha ja kostüümid kaotasid seisuste vahelised erisused.

Karnevalil meisterdatakse maske emand Annekese abiga ja tantsitakse keskaegseid tantse neiu Hildegardi juhtimisel. Külalised saavad teada, missugused olid paastueelsed külluslikud söögid-joogid, ja üht-teist ka maitsta. Avatud on näitus „Keskaja rõõmud. Suurgildi pidustused 15.-16. sajandil“.

Sissepääs muuseumipiletiga.

NB! Külalistele, kes vaevaks võtnud kostüümid selga panna, on sissepääs soodushinnaga!