50 IDEED: kontsertetendus “Kord annan end päriselt ära”

Kontsertetendus “Kord annan end päriselt ära” on helilooja Rasmus Puuri ja lavastaja Priit Võigemasti koostöös sündiv koorimuusika lavastus suurepärase akustikaga Kultuurikatla Katelde saalis, kus Hirvo Surva ja Ingrid Roose juhatusel astub üles 80-pealine koor. Lavastuse kunstnik on Kairi Mändla (NO99) ja valguskunstnik Priidu Adlas (Vaba Lava). Kontsertetendused toimuvad 1.-5. märtsini 2017.

“Kord annan end päriselt ära” on muusikaline mõtisklus praegusaja noortest meestest ja noortest naistest, nende mõtetest ja tunnetest. Päriselt. Mis on nende rõõmud ja valud, soovid ja saladused, sarnasused ja erinevused…?

Lavastuses põrkub stereotüüpse noore mehe kuvand noore naise unistuste-soovidega, liikudes nii noore naise kui mehe stereotüübi lõhkumise ja väga isikliku ruumini. Noor mees ei ole ainult vihane, enesekindel mässaja, vaid ka väga habras lüürik. Noor naine pole vaid naiivne, õrn edvistaja, vaid ka tugev ja juba emadust tajuv… mõistuseinimene…

Helilooja Rasmus Puur: “Inimese maailmavaade ja väärtused ajas muutuvad ning teost, mis olekski läbinisti noore inimese keskne, ma mõne aasta pärast enam luua ei saaks. Samuti on kõik lavalolevad lauljad noored just praegu. Sestap tulebki seda teha nüüd ja kohe. Sest see on meile oluline. Sest see on praegu meie elu.”

Kontsertetendus “Kord annan end päriselt ära”
Helilooja: Rasmus Puur
Tekstid: Ernst Enno, Gustav Suits, Kersti Merilaas, Viivi Luik, Eda Ahi, Kristiina Ehin, Veiko Tubin jpt
Lavastaja: Priit Võigemast
Dirigendid: Hirvo Surva, Ingrid Roose
Kunstnik: Kairi Mändla (NO99)
Valguskunstnik: Priidu Adlas (Vaba Lava)
Toetajad: Kultuurkapital, Kultuurikatel, Laste ja noorte kultuuriaasta 2017, Postimees


Laval:
Rahvusooper Estonia noormeestekoor
Neidudekoor Kammerhääled
Kammernaiskoor Sireen

Esietendus: 1. märtsil kell 19
Etendused: 2. – 4. märtsil algusega kell 19
ja 5. märtsil algusega kell 17
Tallinnas, Kultuurikatla Katelde saalis